Programma

Jaap Reesema verslaat Justin Bieber

  1. Nieuwschevron right
  2. Jaap Reesema verslaat Justin Bieber

Jaap Reesema mag zichzelf de beste zanger uit de dance-wereld noemen. Gerard belt met Jaap om hem te feliciteren.

Best Vocal Performance

In Miami zijn de International Dance Awards uitgereikt. Het zijn de belangrijkste awards in de Dance-industrie en veel Nederlandse artiesten vielen in de prijzen. Gerard Ekdom belt met Jaap Reesema die in 2010 X-Factor won. Jaap, in Amerika bekend als Jake Reese, mag zich namelijk de beste zanger uit de Dance-wereld noemen. "Ik had het echt nooit verwacht", vertelt de zanger tijdens Ekdom in de Ochtend. Jaap wint de award met het nummer 'Mad World', geproduceerd door de Nederlandse DJ Hardwell. Met deze award verslaat hij onder meer Sia en Justin Bieber.

Doorbreken in Amerika

Jaap is trouwens dagelijks op NPO Radio 2 te horen. Hij heeft namelijk het gehele Ekdom in de Ochtend-jinglepakket ingezongen. Toch wordt het nu eens tijd om door te breken in Amerika. "Het is altijd goed als je zoiets achter je naam hebt staan." Jaap heeft nu in ieder geval een behoorlijke binnenkomer, dus mogelijk kunnen we hem verwachten op nieuwe tracks van andere internationale dj's, zoals David Guetta.

Luister hier naar het hele gesprek met Jaap Reesema bij Ekdom in de Ochtend:

Andere Nederlanders

Er zit nog een ander Nederlands tintje aan de International Dance Awards, want de Nederlandse Eelko van Kooten van Spinnin' Records nam twee awards mee naar huis en DJ Hardwell won zelf nog eens vijf prijzen. Armin van Buuren nam ook twee awards in ontvangst, waarvan hij er een deelt voor Best Dance Track met Mr. Probz.

Dit is het nummer waar Jaap Reesema de award mee won:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ekdom in de Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie