Programma

Hoogtepunten Grand D

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoogtepunten Grand D

De Tour de France gaat van start in Utrecht en NPO Radio 2 is erbij! Bert Kranenbarg verwelkomt de bezoekers in de stad en praat met Tour-kenners.

Hoofdgast

De hoofdgast tijdens deze speciale Tour-editie van GrandCafé Kranenbarg was oud-NPO Radio 2-presentator Sjors Fröhlich, die jarenlang Cappuccino presenteerde op zaterdagochtend. Ook bracht hij acht jaar lang verslag uit van de Tour de France voor NPO Radio 1.

Eerste gele trui sinds 1989

Fröhlich kijkt er uit naar de proloog die zaterdagmiddag in Utrecht gereden wordt en hoopt dat Tom Dumoulin de snelste tijd neerzet. "Vandaag moet het lukken", hoopt de programmamaker. "Het zou de eerste Nederlandse gele trui worden sinds Erik Breukink in 1989. Ik heb er alle vertrouwen in."

Genieten met volle teugen

Burgemeester Jan van Zanen schoof eveneens aan bij Grand Départ Kranenbarg en vertelde dat hij van zijn eerste vakantiegeld naar Parijs was gegaan om Joop Zoetemelk te zien fietsen. Van Zanen weet dat zijn collega's jaloers zijn. "Ik geniet er met volle teugen van, zoveel mensen samen. Op dit soort dagen is het niet erg om op zaterdagen te werken."

Permanent ontroerd

De hoofdverantwoordelijke voor de start van de Tour in Utrecht was ook aanwezig bij Bert Kranenbarg. Jeroen Wielaert is terecht trots. "Uitzinnige vreugde is het niet, maar k ben wel permanent ontroerd", legt Wielaert uit. "Afgelopen donderdag zag ik bij de Jaarbeurs al vrachtwagens staan en mijn ogen schieten dan vol."

Joie de vivre

Ondanks de enorme organisatie, heeft Wielaert er geen slapeloze nachten over gehad. "s' Avonds, dan slaap ik gelijk", aldus de journalist, die verheugd is over de prettige sfeer in de stad. "Een soort joie de vivre, alsof Parijs een paar dagen over de stad heen is gevallen."

Playlist Sjors Fröhlich

Sjors Fröhlich sprak met Bert niet alleen over de Tour, maar ook over zijn muzieksmaak en favoriete nummers. Wil je zijn playlist graag nog eens terugluisteren? Hier vind je de nummers die hij graag wilde horen:

Ster advertentie
Ster advertentie