Programma

Het verhaal achter ‘Une Belle Histoire’ van Michel Fugain

foto: YouTtube still
  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter ‘Une Belle Histoire’ van Michel Fugain

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertelt Michel Fugain je het verhaal achter ‘Une Belle Histoire’!

Een snelweg als decor van het nummer

Fugain vertelt over zijn droom van het worden van komiek: “Ik had op de Duitse tv een gezelschap gezien en dacht: Dat wil ik ook. Het werd een gezelschap met een ongelooflijk leven. We brachten variété-nummers en popnummers, waarin we een verhaal vertelden met een personage.” De Franse zanger ziet met het nummer een heel verhaal voor zich: “Een jongen en een meisje staan aan weerszijden van een willekeurige snelweg. Ze staan daar, kijken elkaar aan. En ik zag die twee jonge mensen in een hitte die je vaak op een Amerikaanse wegen hebt, als de lucht trilt.”

Quote

Er hing toen nog een gevoel van enorme vrijheid in de lucht. We gingen zingen, want het was heerlijk om muziek te maken en je te vermaken.

Michel Fugain

Van Route 66 naar Franse snelweg

Met dat idee stapt Fugain af op tekstschrijver Pierre Delanoë: “Ik zei tegen hem: ‘Dit hoor ik. Dit verhaal zie ik voor me.’ Ze gaan niet dezelfde kant op, maar ze stoppen en doen wat ze willen. Hij heeft het verfranst. Ik zag Route 66 voor me en hij heeft er een Franse snelweg van gemaakt.” Fugain vindt dat er een groot verschil zit tussen de muzikanten van vroeger en nu: “Er hing toen nog een gevoel van enorme vrijheid in de lucht. We gingen zingen, want het was heerlijk om muziek te maken en je te vermaken. Ik heb het idee dat ze nu alleen nog zingen om geld te verdienen. Om een ster te worden of wat dan ook, echt triest.”

Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over 'Une Belle Histoire' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

​Foto omslag: still video

Ster advertentie
Ster advertentie