Programma

Spinvis hielp Malou Holhuijsen een traumatische gebeurtenis te plaatsen

  1. Nieuwschevron right
  2. Spinvis hielp Malou Holhuijsen een traumatische gebeurtenis te plaatsen

In de podcastserie Prominent Aanwezig spreekt Annemieke met een BN'er over de rol van muziek in zijn of haar leven. In de derde aflevering van een nieuw seizoen is Malou Holshuijsen te gast!

Je kent Malou misschien van haar columns in het Parool en &C Media, als presentatrice op NPO Radio 2 of als host van allerlei verschillende podcasts. Het is een spannende tijd voor de schrijfster, want haar debuutroman Zachtop Lachen komt deze maand uit. Annemieke praat met Malou over onverwachte melancholie, het belang van een goede tekst en hoe om te gaan met geluiden door dunne muren.

We Vieren Het Toch

Een bijzonder nummer voor Malou is We Vieren Het Toch van Spinvis. Het nummer doet haar denken aan een traumatische gebeurtenis uit haar leven. Malou vertelt: "Ik werkte anderhalf jaar geleden op een werkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking." In die tijd luisterde Malou veel naar Spinvis en ook op het moment dat zij een vrouw voor de trein zag springen. "Die muziek in mijn oortjes werd heel vreemd, met de stem van Erik. Ik heb mijn geliefde gebeld en ben in paniek weggelopen." Hoe pak je zoiets op en hoe ga je ermee om? "De volgende dag moest ik alleen maar huilen en ben ik het nummer van Spinvis gaan luisteren. Ik dacht: 'Ik wil niet dat ik het niet meer ga draaien, want ik vind het mooi. Ik ging voor het eerst goed naar het nummer luisteren. Het gaat over iemand die fantaseert over zijn eigen uitvaart. Ik werd daarom een beetje verslaafd aan het nummer. Drie dagen later ben ik weer naar de werkplaats gegaan en ik dacht 'Ik doe het gewoon nog een keer.' Malou liep opnieuw naar het station en is daar een tijdje gaan staan. Het nummer heeft haar geholpen om de gebeurtenis te plaatsen. Later schreef ze een column over de gebeurtenis: "Door mijn column zijn mensen ook op een andere manier naar het nummer gaan luisteren", vertelt Malou.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prominent Aanwezig

Luister hieronder de volledige aflevering, waarin Malou vertelt over hoe ze melancholisch wordt van Een Eigen Huis van René Froger, haar voorliefde voor Miles Davis en waarom ze haar buurman iedere avond welterusten wenst.

#3 - Malou Holshuijsen (S02)

Check hier meer afleveringen van Prominent Aanwezig

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Annemiekes A-Lijst

Je hoort Annemiekes A-Lijst op vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 16:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: AVROTROS Beeldbank / Nico Kroon

Ster advertentie
Ster advertentie