Programma

Artiesten met Disneysong

  1. Nieuwschevron right
  2. Artiesten met Disneysong

De soundtrack van de Disneyfilm The Lion King was 20 jaar lang de meest succesvolle in zijn soort in de Amerikaanse albumlijst, maar is nu verslagen.

De Soundtrack van de Disneyfilm Frozen veroverde deze week die eervolle titel. Reden genoeg om eens te kijken welke Top 2000 artiesten een liedje voor een Disneyfilm hebben ingezongen:

Elton John

Elton John was verantwoordelijk voor niet één, maar zelfs twee mooie liedjes. Met niemand minder dan Lady Gaga en Nelly Furtado nam hij duetten op voor de film Gnomeo & Juliet. En dat was niet het enige; Sir Elton John componeerde ook de soundtrack van The Lion King en hij maakte zijn opwachting in The Muppet Show en de film The Country Bears.

Stevie Wonder

Voor Mulan, een film over de Chinese legende Hua Mulan, werkte de muziekveteraan Stevie Wonder samen met boyband 98 Degrees. Samen zongen zij het nummer 'True To Your Heart'.

Phil Collins

En dan nog een oude rot in het vak die samenwerkte met een boyband: Phil Collins. Voor de film Tarzan werkte hij samen met *NSYNC, de band met o.a. Justin Timberlake. Samen zongen zij het nummer 'Trashin' The Camp'. In deze reportage zie je beelden van de opnames van het nummer en er wordt gesproken met de zangers.

Alanis Morisette

In 2005 wist Disney zangeres Alanis Morissette te strikken voor een muzikale bijdrage. Ze zong het nummer 'Wunderkind' voor The Chronicles Of Narnia. De zangeres schreef het nummer zelf nadat ze een ruwe montage van de film gezien had. Ze zei over de film dat 'die haar diep raakte'.

Andere Top 2000 artiesten

Maar ook Christina Aguilera, Celine Dion en Kelly Clarkson leenden hun stem aan de titelsong van een tekenfilm.

Wat is jouw favoriete Disneyliedje? Laat je reactie hiernaast achter.

Foto: Walt Disney Studios en Touchstone Pictures

Ster advertentie
Ster advertentie