Programma
PowNed

Ben de Wild (broer van Ruud) werkt in Malawi: 'Nodig dat mensen dit doen'

foto: Ben de Wild
  1. Nieuwschevron right
  2. Ben de Wild (broer van Ruud) werkt in Malawi: 'Nodig dat mensen dit doen'

Ben de Wild, inderdaad broer van, werkt in Malawi, waar hij een boerderij, weeshuis en een school onderhoudt. "Ik heb 32 jaar hard gewerkt en sinds 4 jaar is het tijd voor wat anders."

Volgende week vertrekt De Wild weer naar het weeshuis in Malawi, samen met een tandarts en een leraar. "De tandarts heeft al eerder zijn tijd in Malawi gestoken. Hij gaat alle gebitjes van de kinderen checken."

Om niet

De Wild doet het werk zoals hij zelf zegt "om niet", zonder winstoogmerk dus. "Ik zit in een mooie stichting met een aantal ondernemers en al het geld dat wij daarin steken, komt niet meer terug."

Video niet beschikbaar

Behalve een tandarts gaat ook een lerares mee naar Malawi. "Deze lerares heeft op haar school actie gevoerd. We hebben een project waarbij we macadamianotenbomen verkopen voor een tientje. We hebben er 25 verkocht. Straks in Malawi gaat zij online lessen geven, ook met haar klas. Dat hebben we al een keer eerder gedaan met een andere school, dan krijg je natuurlijk onwijs leuke betrokkenheid bij die leerlingen onderling."

Boom adopteren

De Wild vindt het belangrijk dat hij echt ter plekke is. "Er moet ook bestuurd worden, natuurlijk. Het is inmiddels een mooi project geworden, waarbij we al zo'n 20.000 macadamiabomen geplant hebben. Dat levert weer noten op en die noten kunnen verkocht worden." Voor een tientje kan men een boom adopteren, de opbrengst van de noten gaat ten goede aan het weeshuis van De Wild.

Ben de Wild nodigt zijn broer Ruud van harte uit om ook dergelijk werk te gaan doen. "Ik heb 32 jaar gewerkt, Ruud gaat ook al tientallen jaren mee. Ik vind het echt nodig dat mensen dit doen (verwijzend naar de reis van Ruud met Olcay Gulsen naar het aardbevingsgebied in Turkije, red.). Je kunt je netwerk en opgedane kennis er zeker voor gebruiken."

De Wild in de Middag

De Wild in de Middag; van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2, met Ruud de Wild. Een programma dat je op een eigenzinnige, prikkelende en humoristische manier meeneemt in de waan van de dag.

Ster advertentie
Ster advertentie