Programma

De muzes van Prince

  1. Nieuwschevron right
  2. De muzes van Prince

Muzes inspireren artiesten tot het maken van prachtige liedjes. Het zal je niet verbazen dat dit er bij ladykiller Prince meerdere waren.

Liefde & lust

De liefde en zeker ook de lust staan centraal in veel liedjes van Prince, wat hem de bijnaam His Royal Badness opleverde. Maar wie waren dan die muzes die Prince inspireerden om zijn passionele uitingen op plaat te zetten?

Meidengroepen

Één van de dames was Susan Moonsie, van de door Prince samengestelde meidengroepen Vanity 6 (rondom zangeres Vanity) en later Apollonia 6 (rondom zangeres Apollonia Kotero). Titels als 'Nasty Girl' en 'Sex Shooter' zeggen genoeg.

Pittige teksten

Moonsie was ook de inspiratie voor de grote hit 'When Doves Cry', van de Purple Rain-soundtrack. "Als je er met die oren naar luistert, kom je behoorlijk pittige teksten tegen", legt Rob Stenders uit over 'When Doves Cry'. "Niet alleen over liefde en seks, maar ook de ruzies en Prince zijn eigen achtergrond, zijn vader en moeder."

De mooiste

Een andere muze van Prince was Vanessa Marcil. De actrice werd bekend door de televisieserie General Hospital, waarin ze het logo van Prince ("The Symbol") om haar nek droeg. De was de inspiratiebron voor 'The Most Beautiful Girl In The World' en verscheen ook in de videoclip.

Rijk liefdesleven

Dit zijn slechts twee voorbeelden uit het rijke liefdesleven van Prince. Tussen de andere mooie dames waarmee Prince gedatet zou hebben, bevinden zich ook Bangles-zangeres Susanna Hoffs (Prince schreef 'Manic Monday'), muzikante Sheila E. (Prince schreef onder meer 'The Belle Of St. Mark' en 'A Love Bizarre'), actrice Kim Basinger en een aantal modellen.

Prince overleed op 21 april 2016 op 57-jarige leeftijd.

Ster advertentie
Ster advertentie