Programma

Deze familie verhuisde omdat hun LEGO-verzameling te groot werd

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze familie verhuisde omdat hun LEGO-verzameling te groot werd

De familie Hoexum verzamelde zoveel LEGO dat ze moesten verhuizen om het allemaal kwijt te kunnen. Jan-Willem belt met Marielle Hoexum over deze bijzondere verzameling.

De LEGO-verzameling van de familie Hoexum staat op zo’n vijfhonderd vierkante meter naast hun huis. Naast het verzamelen van LEGO, verkopen ze het speelgoed ook.

'Een magische sfeer'

Marielle beschrijft hoe je het pand binnenkomt: "Je komt de winkel in, een kleine ruimte met dozen voor de verkoop." Daarna volgt de kantoorruimte, met vitrines en grote bouwwerken langs de wanden. "En dan ga je echt een soort Harry Potter-gordijn door. Die hangen er voor de warmte, maar het geeft ook een magische sfeer. Dan krijg je een grote open ruimte, met links een grote stad en overal vitrines. Het is heel veel, en alles staat vol." Hoewel het dus al flink bepakt staat, heeft de familie eigenlijk nog meer plek nodig. "We hebben nog niet genoeg ruimte, want er staan ook nog dozen opgestapeld die we niet kwijt kunnen."

Struikelgevaar

Met zoveel LEGO in huis lijkt het een uitdaging om 's nachts niet te struikelen over losse onderdelen, maar volgens Marielle valt dat gelukkig mee. "Omdat we nu zo'n grote ruimte naast het huis hebben, valt het in huis wel mee. Dat was vroeger wel zo, en dat is ook waarom we daar niet meer konden wonen."

Een hobby-business

De verzamelhobby van de familie is inmiddels uitgegroeid tot het verkopen van LEGO. Dat doen ze niet fulltime, vertelt Marielle, maar in het weekend. "Mijn ouders werken gewoon, ik studeer, en dan doen we dat erbij in het weekend, als we tijd hebben."

Benieuwd hoe de bijzondere hobby van de familie Hoexum is begonnen? Beluister dan het hele interview hieronder:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie