Programma

Film over oud-secretaresse Beatles

  1. Nieuwschevron right
  2. Film over oud-secretaresse Beatles

De overgebleven leden van The Beatles hebben hun zegen gegeven voor het gebruik van hun muziek in

Good Ol' Freda

Good Ol’ Freda vertelt het verhaal van Freda Kelly, die achter de Beatles fan club zat en 11 jaar voor de band heeft gewerkt als secretaresse. Regisseur Ryan White heeft de rechten verkregen voor vier Beatles nummers, waaronder ‘Love Me Do’ en ‘I Saw Her Standing There’.

Licenties

White wil echter niet onthullen hoeveel hem dat heeft gekost. Het is erg lastig, maar vooral prijzig, om de rechten van originele Beatles-nummers te verkrijgen; de TV-serie Mad Men betaalde $250,000 dollar om een fragment van het nummer ‘Tomorrow Never Knows’ van The Beatles te gebruiken.

Het verhaal

Kelly is nu in haar 60er-jaren, en dit zal de eerste keer zijn dat haar verhaal wordt vertelt. “Kelly sloot de kantoren van The Beatles en had dus vrachtwagens vol met Beatles spullen. Die heeft ze allemaal aan fans gegeven over de jaren heen”, vertelt White. Ondanks dat ze in haar leven weinig heeft vertelt over haar ervaringen met de band, zegt White dat ze nu wel loskomt. “Ze doet het voor haar tweejarige kleinzoon, als een soort thuis-film.”

Good Ol’ Freda zal op 9 maart in première gaan op het SXSW-festival.

Ster advertentie
Ster advertentie