Programma

Brigitte Kaandorp wilde vroeger al liedjes schrijven: 'Het kwam laat in me op dat ík dat kon doen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Brigitte Kaandorp wilde vroeger al liedjes schrijven: 'Het kwam laat in me op dat ík dat kon doen'

In een nieuwe aflevering van Staverman Stand-Up spreekt Gijs met cabaretier Brigitte Kaandorp. Samen hebben ze het onder andere over het begin van haar carrière en hoe je nou begint met liedjes schrijven.

Kaandorp had een realisatiemoment tijdens het horen van een nummer van Martine Bijl. "Ik ontdekte dat je een tekst kunt schrijven en uit je hoofd kon leren. En daar kon je mensen ook nog mateloos mee fascineren." Alsnog kwam het niet in Kaandorp op om het zelf te maken. "Het fascineerde me wel, maar het kwam niet in mij op dat ik een persoon was die dat kon gaan doen." Dat kwam bij haar pas later.

Feedback

"Ik krijg heel vaak liedjes opgestuurd", vertelt Kaandorp. Maar ze beantwoordt ze niet allemaal. "Vaak sturen mensen me liedjes die ze goed vinden voor Brigitte Kaandorp en dat is het dan niet. Vaak reageer ik: 'Probeer het zelf uit.'" Maar er is ook een andere categorie cabaretiers. "Dat zijn vaak mensen die al bezig zijn. Die mailen me met de vraag: 'Wat kan ik hier nog aan doen?' Dat vind ik wel leuk. Daar reageer ik altijd wel op."

Beluister de hele aflevering hieronder:

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie