Programma

Stressvol leven? Doe Reve

  1. Nieuwschevron right
  2. Stressvol leven? Doe Reve

In de week van het luisterboek sprak Jeroen over de stem die hem altijd tot rust kon brengen.

Jeroens favoriet

'Ik werd zo gegrepen door zijn stem,' vertelde Jeroen over de schrijver van zijn favoriete luisterboek De Avonden. De DJ verving dinsdagavond Stefan in De Staat van Stasse. De avond ervoor had Stefan voorgelezen uit zijn favoriete luisterboek, maar Jeroen wilde liever een stukje laten horen. Beluister hier hoe Gerard Reve een stukje uit De Avonden voorleest.

'Hij versprak zich telkens'

Programmamaker Wim Noordhoek liet Gerard Reve zijn eigen boek voorlezen en zond het uit op zijn radioprogramma. En dat opnemen viel nog niet mee: 'Hij versprak zich telkens omdat hij bang was om wat hij geschreven had over zijn ouders. Er moest wel duizend keer geknipt worden tijdens de montage,' vertelde Noordhoek aan Jeroen.

Momentje voor jezelf

Toch zou de programmamaker het luisterboek iedereen aanraden: 'Maar dan gewoon als muziek.' Waarop Jeroen antwoordde: 'Ja ter ontspanning, heeft u een stressvol leven? Doe reven.' Het gesprek wordt afgesloten met de woorden van de schrijver: 'Het is gezien, mompelde hij. Het is niet onopgemerkt gebleven, hij strekte zich uit en viel in een diepe slaap'...

Heb jij last van stress? Neem dan snel een momentje voor jezelf en beluister het fragment.

De Staat van Stasse
DJ: Stefan Stasse
ma-vr 20:00 - 22:00

Ster advertentie
Ster advertentie