Programma

Henk loopt zesduizend kilometer zonder geld

  1. Nieuwschevron right
  2. Henk loopt zesduizend kilometer zonder geld

Geloof het of niet: Henk van der Klok loopt zonder geld op zak van Stadskanaal naar Jerusalem. Hij doet zijn zesduizend kilometer lange reis met een goede reden!

Gastvrije en vriendelijke mensen

In 2015 werkt Henk in een weeshuis op de grens van Thailand en Myanmar. Door de burgeroorlog in Myanmar belanden veel kinderen op straat, maar het weeshuis heeft niet de middelen om voor die kinderen te zorgen. Henk hoopt voor hen veel geld op te halen met zijn actie: "Die kinderen hebben elke dag dezelfde uitdaging als ik nu: overleven zonder geld. Het enige verschil is dat zij hier niet zelf voor hebben gekozen." Ook hoopt Henk met zijn tocht nog iets anders te bereiken: "Op tv zie je vaak een hele verrotte wereld. Met mijn reis wil ik bewijzen dat wat je op tv ziet niet de echte wereld is, maar dat er wel degelijk nog veel gastvrije en vriendelijke mensen zijn."

Quote

Met mijn reis wil ik bewijzen dat wat je op tv ziet niet de echte wereld is, maar dat er wel degelijk nog veel gastvrije en vriendelijke mensen zijn.

Henk van der Klok

De eerste dagen

Henk is op 29 april in Stadskanaal begonnen aan zijn wandeltocht van zesduizend kilometer. Hij kijkt positief terug op de eerste dagen: "In het begin had ik best wel honger, maar ik heb geleerd hoe ik me het beste kan positioneren. Als ik bij een huis aanbel om mijn fles water te vullen en ik vertel over mijn reis, bieden mensen me vaak vanzelf wat te eten aan. Dat is soms een broodje of een warme maaltijd, maar ik heb ook koekjes en chocolade gekregen."

Henk loopt 6000 km zonder geld

Wout2Day
Dj: Wouter van der Goes
ma - do 18:00 - 20:00

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie