Programma

Gedupeerde Limburgers kunnen 1000 euro krijgen van Giro 777

  1. Nieuwschevron right
  2. Gedupeerde Limburgers kunnen 1000 euro krijgen van Giro 777

Inwoners van Limburg die flinke schade hebben opgelopen naar aanleiding van de overstromingen van vorige maand kunnen een aanvraag doen voor 1000 euro van Giro 777.

Het Nationaal Rampenfonds heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Het is de bedoeling dat het geld zo snel mogelijk wordt uitgekeerd aan inwoners die aanzienlijke schade hebben geleden als gevolg van de wateroverlast. Het water moet op minimaal plinthoogte in de woning op de begane grond hebben gestaan. De 1000 euro zal los staan van het bedrag dat mensen bij hun eigen verzekeraar kunnen claimen

Samenwerking met gemeenten

“We zijn ontzettend blij dat de gemeenten willen meewerken aan het uitkeren van een gift van 1000 euro aan de zwaarst getroffenen van de overstromingsramp", aldus voorzitter Clémenece Ross-van Dorp van het Nationaal Rampenfonds. "Zo kan de solidariteit met de gedupeerden van de overstromingsramp, waarvan zoveel Nederlanders door hun bijdrage via de actie Giro 777 hebben blijk gegeven, voor de zwaarst getroffenen snel zichtbaar zijn."

In Jan-Willem Start Op bellen Wouter en Frank met Geert Jan Hamilton van het Nationaal Rampenfonds:

11 miljoen

Vanuit het hele land is 11 miljoen euro opgehaald op Giro 777 van het Nationale Rampenfonds. Het bedrag is bijeengebracht door maar liefst 190.000 donateurs. Gedupeerde Limburgers kunnen tot en met 16 augustus een aanvraag doen voor de 1000 euro op de website van hun gemeente. Verenigingen en stichtingen kunnen ook een bedrag aanvragen, maar dit gaat via het Nationaal Rampenfonds.

777 liedjes voor Limburg

Om de Limburgers in het getroffen gebied een hart onder de riem te steken, draaide NPO Radio 2 in midden juli 777 liedjes voor Limburg. Iets gemist van de actie? Bekijk hieronder een paar bijdrages terug:

Jeroen krijgt een rondleiding in opvanglocatie Rode Kruis
Restauranteigenaar Miriam ontruimt zaak met vrienden en familie
Restaurant Koert onder water: 'Corona kostte me al mijn spaarcenten al'

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie