Programma

Laura Jansen vertelt over haar nieuwe album en ervaringen op Lesbos

  1. Nieuwschevron right
  2. Laura Jansen vertelt over haar nieuwe album en ervaringen op Lesbos

Laura Jansen was op zaterdag 22 september te gast bij Simone’s Songlines om ons bij te praten over haar ervaringen op Lesbos en haar nieuwe album. Luister hier het interview terug!

Singer-songwriter Laura Jansen, bekend van onder andere ‘Use Somebody’ en ‘Wicked World’, komt na drie jaar met een nieuw album. De zangeres is na haar vluchtelingenwerk op Lesbos weer terug in Nederland en is voor 80% klaar met het schrijven van de nieuwe plaat. Daarnaast is ze bezig met een boek over haar ervaringen op het Griekse eiland.

Quote

Ik ben de weg terug aan het zoeken naar mijn hart en ziel want die zijn wel gebroken door wat ik daar heb gezien.

Laura Jansen

Vluchtelingenwerk op Lesbos

Laura vertrok drie jaar geleden naar Lesbos om zich in te zetten voor vluchtelingen: “Ik dacht echt dat ik tien dagen naar Lesbos zou gaan, maar het werden drie jaar. Als je mij had gevraagd of het nu een bewuste keuze was om mijn zangcarrière op te geven dan was ik er me op dat moment niet bewust van.”

Thema's op het nieuwe album

De liedjes op Laura’s nieuwe album gaan niet specifiek over vluchtelingen. Die verhalen vertelt ze in het boek wat ze aan het schrijven is. Wel hoor je meer universele thema’s terug, zoals het hebben van een thuis, verdriet, eenzaamheid en hoop.

Luister hier de Songline Choice met Laura Jansen terug:

Ster advertentie
Ster advertentie