Programma
AVROTROS

Emile Voest helpt kankerpatiënten met nieuwe toepassingen voor bestaande medicijnen

  1. Nieuwschevron right
  2. Emile Voest helpt kankerpatiënten met nieuwe toepassingen voor bestaande medicijnen

Tijdens de grote Radiocollecte voor KWF belt Annemieke met Emile Voest, onderzoeker en internist-oncoloog van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Emile Voest onderzoekt of patiënten met een bepaald type kanker succesvol geholpen kunnen worden met een medicijn tegen een ander soort kanker. Hij legt aan de hand van de DRUP-studie (Drug Rediscovery Protocol) uit dat dit mogelijk is.

Baat bij bestaande medicijnen

Zo vertelt Emile dat DNA-analyses de laatste jaren een enorme vlucht genomen hebben. Hierdoor worden veel meer patiënten gevonden, die geholpen kunnen worden door al bestaande medicijnen. Bij de DRUP-studie wordt gericht op uitbehandelde patiënten met uitgezaaide kanker.

Hulp van KWF

Het onderzoek wordt niet gesponsord door farmaceuten, waardoor het volledig wordt gefinancierd door dokters en patiënten, o.a. dankzij KWF.

Emile Voest helpt kankerpatiënten met nieuwe toepassingen voor bestaande medicijnen

De grote Radiocollecte voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 4 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 8 september maken de dj’s zich onder de noemer De grote Radiocollecte voor KWF sterk voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek.

Ster advertentie
Ster advertentie