Programma

Dummy lyrics die de uiteindelijke nummers hebben gehaald

  1. Nieuwschevron right
  2. Dummy lyrics die de uiteindelijke nummers hebben gehaald

Artiesten hebben soms nog geen tekst bij een melodie en verzinnen dan tijdelijk een andere tekst. Bart gaat in Aan De Slag! een paar nummers af die deze verzinsels, ofwel dummy lyrics, gebruikten in het uiteindelijke nummer.

Bill Withers – 'Ain't No Sunshine'

In 1971 komt Bill Withers' grote hit 'Ain't No Sunshine' uit en in het derde couplet van het nummer herhaalt Withers de tekst "I know" maar liefst 26 keer. Hij wilde de tekst eigenlijk aanpassen, maar toen collega’s hem aanraadden het zo te laten, belandde het alsnog op de plaat. Withers werkte op dat moment nog in een fabriek, waar hij toiletten maakte voor 747-vliegtuigen. Hij legt uit: "Er waren allemaal mensen met veel ervaring en een flinke reputatie, terwijl ik gewoon een fabriekswerker was. Dus toen zij mij vertelden dat ik het zo moest laten, heb ik het gelaten."

Otis Redding – '(Sittin' On) the Dock of the Bay'

Otis Reddings '(Sittin' On) the Dock of the Bay' kwam een maand na het overlijden van Redding uit. Hij vond het nummer na de laatste opname nog niet af en had gepland om nog een definitieve versie op te nemen, maar daar is het helaas nooit meer van gekomen. Aan het einde van het nummer zit een gefloten deuntje wat langzaam uitfade. Redding wilde dit stukje vervangen door "een kleine fade-out rap, een ad-lib". Bij de laatste opname vergat hij dit, dus begon hij te fluiten. Drie dagen later overleed hij in een vliegtuigcrash.

Ook in een nummer van Simon & Garfunkel wordt een dummy lyric gebruikt. Benieuwd naar welk nummer dat is? Beluister het fragment hieronder:

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie