Programma

STER bespreekt terugkeer Loeki

  1. Nieuwschevron right
  2. STER bespreekt terugkeer Loeki

De STER gaat de terugkeer van Loeki de Leeuw serieus bespreken. Dat heeft woordvoerder Patricia Sonius toegezegd in Jan-Willem Start Op.

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte belden Sonius afgelopen vrijdag met de vraag of een terugkeer van Loeki mogelijk is. Hierop stelde de woordvoerder voor om een petitie te starten. Bij 10.000 handtekeningen zou het onderwerp serieus op de agenda van de reclameorganisatie komen. Dat aantal werd tot haar verrassing al binnen een dag bereikt. "Moet je zien wat jullie nu bereikt hebben. Ik had wel 20.000 kunnen zeggen", aldus Sonius.

Geen spijt, wel hoge kosten

Spijt heeft de woordvoerder niet van haar belofte. Sonius gaat ervoor zorgen dat het bestuur van de STER verder gaat praten over een mogelijk terugkeer van het leeuwtje. "Ik heb gisteren onze directeur al even aan de telefoon gehad. Hij is ook enthousiast.” Toch lijkt alleen praten en enthousiasme niet voldoende voor een comeback van de leeuw. "De kosten van Loeki zijn behoorlijk hoog. Ookal hoeven we 'm nu niet meer met de hand te maken. We moeten gaan kijken of de kosten het waard zijn om Loeki terug te brengen", aldus Sonius.

Terugkeer kost tijd

Het lijkt dus niet erg waarschijnlijk dat het figuurtje dit jaar alweer op televisie verschijnt. "Wij moeten dit eerst in ons bestuur bespreken. Die vergadering staat over een maand gepland. Dan heb ik meer informatie voor jullie." De enorme persaandacht en de grote hoeveelheid reacties gaat volgens Sonius wel een rol spelen bij de overweging om Loeki nieuw leven in te blazen: "We nemen natuurlijk het argument mee dat Nederland zo enthousiast heeft gereageerd."

Beluister hier het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie