Programma

Peppers-gitarist John Frusciante blaast soloproject nieuw leven in

  1. Nieuwschevron right
  2. Peppers-gitarist John Frusciante blaast soloproject nieuw leven in

Red Hot Chili Peppers-gitarist John Frusciante heeft zijn elektronische soloproject Trickfinger nieuw leven ingeblazen met de ep Look Down, See Us.

Frusciante keerde in december 2019 na tien jaar afwezigheid terug bij zijn Peppers-maatjes Anthony Kiedis, Flea en Chad Smith, maar blijkbaar heeft de gitarist nog tijd genoeg voor zijn soloprojecten.

Gitaar ingeruild voor synths

De elektronische instrumentale muziek die hij al sinds 2012 uitbrengt onder alias Trickfinger staat ver af van de sound van Red Hot Chili Peppers. Voor dit project ruilt de gitarist de snaren even in voor het geluid van synths. En dat is ook op Look Down, See Us niet anders. De vier nummers tellende ep is een instrumentale trip van zo'n twintig minuten en is de eerste van de drie platen die Frusciante dit jaar als Trickfinger zal uitbrengen. In juni komt hij met het album She Smiles Because She Presses the Button en in het najaar wacht er nog een release.

Alle drie de releases komen uit op Evar Records, een platenlabel voor experimentele elektronische muziek dat Frusciante samen met zijn vriendin Marcia Pinna heeft opgericht.

Luister de ep hier:

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie