Programma

Filmbiografie over het leven van Motörheads Lemmy aangekondigd

  1. Nieuwschevron right
  2. Filmbiografie over het leven van Motörheads Lemmy aangekondigd

Er wordt een filmbiografie gemaakt over de in 2015 overleden frontman van Motörhead. Dat meldt entertainment-magazine Deadline.

De film heeft als werktitel Lemmy gekregen en wordt geregisseerd door Greg Olliver. In een interview met Deadline vertelt Greg dat hij al sinds 2013 aan de film werkt. "Alles wat je over Lemmy hebt gehoord, is waarschijnlijk waar... Niet omdat hij rock-'n-rollclichés omarmde, maar omdat hij ze creëerde", zegt Olliver.

Jack Daniels als ontbijt

De bekende geruchten over Lemmy Kilmister, dat hij ontbeet met sigaretten en Jack Daniels en zijn avondeten verving door speed, kloppen volgens Olliver allemaal. “Maar achter die façade van rock-'n-roll zat ook een meeslepende en gecompliceerde man die de koers hield en de muziek bleef spelen die hem blij maakte”, aldus Olliver. Hij vindt het vooral belangrijk een film neer te zetten waar de bandleden trots op zullen zijn.

De film zal gaan over de jeugd van Lemmy in Engeland, van zijn ervaringen als roadie voor Jimi Hendrix tot aan zijn tijd met psychedelidsche rockband Hawkwind, waar hij vijf jaar mee doorbracht tot hij werd ontslagen wegens eigenzinnig gedrag. Het is nog niet bekend uit welke acteurs de cast zal bestaan of wanneer de film uitkomt. De productie van de film moet in 2021 van start gaan.

Motörhead in de Top 2000

In 2019 staat Motörhead met ‘Ace Of Spaces’ op de hoge notering. Benieuwd op welke plekken het nummer door de jaren heen heeft gestaan? Neem dan een kijkje in de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie