Programma

Bob Dylan jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. Bob Dylan jarig

Bob Dylan viert vandaag zijn 74e verjaardag en is nog lang niet weg te denken uit de muziekwereld. Een terugblik op het afgelopen jaar:

Nieuw album

Shadows in the night.jpg

Op je 73e nog even een nieuwe plaat uitbrengen, dat doet niet iedereen. Maar Bob Dylan is dan ook niet zomaar iemand. In 2015 brengt de iconische liedjesschrijver zijn 36e studioalbum uit; Shadows In The Night. Het album bevat tien van zijn favoriete standards, onder andere bekend gemaakt door Frank Sinatra.

Optreden Letterman

David Letterman stopte deze week met zijn televisieshow, maar niet voordat Bob Dylan een optreden gaf. David Letterman leerde zijn zoon namelijk twee wijsheden: 1. wees altijd vriendelijk en 2. Bob Dylan is de beste liedjesschrijver.

Een nieuwe videoclip

In maart 2015 deelt de zanger zijn nieuwste videoclip van het nummer 'The Night We Called It A Day' afkomstig van zijn laatse album. De zwart-wit videoclip is net een mini film en echt het bekijken waard.

Een nieuw boek

the lyrics.jpg

Tussendoor brengt Bob Dylan ook nog een nieuw boek uit. The Lyrics: Since 1962 is geen lichtgewicht en moet met twee handen getild worden. In dit boek werden alle songteksten die Dylan ooit heeft opgenomen verzameld. Het boek bevat dan ook meer dan 960 pagina's.

Uitgebreid interview

Bob Dylan vader.jpg

Op zijn 73e geeft Bob Dylan voor het eerst in drie jaar een uitgebreid interview. Aan AARP The Magazine vertelt de zanger, die inmiddels overgrootvader is, dat sommige dingen toch alleen aan jongeren zijn besteed: 'Young people can be passionate. Older people gotta be more wise. I mean, you’re around awhile, you leave certain things to the young. Don’t try to act like you’re young. You could really hurt yourself.'

Drie concerten in Nederland

Bob Dylan oud.jpg

Toch is Bob Dylan nog zeker zijn passie niet kwijt. Op zijn 73e maakt hij bekend dat hij voor vier concerten naar Nederland komt. Op maandag 2 november geeft Dylan een concert in Muziekgebouw Eindhoven en op donderdag 5 en vrijdag 6 en zaterdag 7 november in Carré, Amsterdam.

Gefeliciteerd Bob, op nog veel meer van die fantastisch muzikale jaren!

Ster advertentie
Ster advertentie