Programma

De Paul O'Sullivan Band bestaat uit vier mannen genaamd Paul O'Sullivan

  1. Nieuwschevron right
  2. De Paul O'Sullivan Band bestaat uit vier mannen genaamd Paul O'Sullivan

De Rotterdamse Paul O’Sullivan krijgt op een dag een wel heel dubieus berichtje op Facebook. Paul besluit erop te reageren en bij Spijkers met Koppen vertelt hij wat er toen gebeurde.

Paul O'Sullivan kreeg namelijk een berichtje van… Paul O'Sullivan. "Het was een beetje in gebroken Nederlands, dus ik dacht: wat wil hij van mij? Hij zag dat ik wat foto's had en dat ik wat muziek maakte, toen kwam hij met het idee om een bandje te starten."

En zo geschiedde: samen met nog twee andere naamgenoten zijn ze de Paul O'Sullivan Band begonnen. Ze hebben wel iets gevonden om elkaar te kunnen onderscheiden: "We zijn er snel achter gekomen om voor de duidelijkheid steden in onze namen te gebruiken." Dus bestaat de band uit Pennsylvania Paul, Baltimore Paul, Manchester Paul en Rotterdam Paul.

Wereldberoemd

Inmiddels is de Paul O’Sullivan Band wereldberoemd. Ze werden uitgenodigd door Kelly Clarkson en ze zijn in tal van grote tv-programma's geweest, onder andere ABC News en NBC. Om deze roem voort te zetten, willen ze graag gaan touren zodra het weer mag. Ze beginnen, hoe kan het ook anders, in de steden waar ze zelf vandaan komen.

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, het repeteren is soms een crime. "Het kan heel verwarrend zijn. Als ik zeg: Paul, wat zachter, dan gaan we allemaal zachter. En als we zeggen Paul, hou even op, dan houden we allemaal op", vertelt Paul.

Heet je ook Paul O'Sullivan?

Mocht je zelf ook Paul O'Sullivan heten en muzikaal zijn, dan kan je contact opnemen met de band. Er is al een Paula O'Sullivan geweest die zich heeft aangemeld: "Via Facebook had Paula O'Sullivan contact met me opgenomen, ze zei dat ze het heel leuk zou vinden om in jullie band te zitten. Maar ja, ze kon niet zingen en ze kan geen instrument spelen...". En dus is het bij de vier Pauls gebleven.

Ben je benieuwd naar het hele verhaal? Kijk het fragment hieronder:

Video niet beschikbaar

Spijkers met Koppen

Je hoort Spijkers met Koppen elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Paul O'Sullivan

Ster advertentie
Ster advertentie