Programma
KRO-NCRV

Emmely belt met Bram (7) over zijn stemlijstje voor de NPO Radio 2 Top 2000

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Emmely belt met Bram (7) over zijn stemlijstje voor de NPO Radio 2 Top 2000

Bram had vorig jaar met Emmely gesproken over zijn Top 2000-stemlijst, maar ook dit jaar bellen ze even met elkaar. Bram (7) heeft namelijk zijn stemlijstje en zijn grote favoriet voor dit jaar al uitgekozen.

Bram geeft al sinds hij 5 jaar oud is zijn favorieten nummers door voor de lijst der lijsten. Samen met zijn moeder stelt hij zijn lijstje samen, waar hij dan ieder jaar enkele nummers verandert. Zo stonden de nummers She’s A Rainbow van The Rolling Stones en Du Hast van Rammstein eerder al tussen zijn favorieten.

'Ik vind vooral de muziek heel mooi'

Voor Bram is het dit jaar heel duidelijk, het nummer Jimmy van Boudewijn de Groot is zijn grote favoriet en komt daarom ook zeker in zijn stemlijstje. De 7-jarige legt uit wat hij zo mooi vindt aan het nummer, en dat is heel simpel: “Ik vind vooral de muziek heel mooi.” Volgens Bram is er een hele logische verklaring waarom hij hierop gaat stemmen: “In het nummer zingt Boudewijn iets van tudu tudu, ik vind dat wel lijken op Tulip Tulip. Tulip is de naam van de kwartel die wij als huisdier hebben. Die kwartel zijn wij gek aan het maken met het nummer, want hij vraagt zich steeds af waarom wij hem roepen.” Emmely heeft in ieder geval met Bram afgesproken om hem weer te bellen in de stemweek van de NPO Radio 2 Top 2000 tussen 1 en 7 december.

Luister hieronder naar het hele gesprek tussen Emmely en Bram:

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Emmely de Wilt iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2 met Het Oor Wil Ook Wat.

Stemmen voor de NPO Radio 2 Top 2000

Nederland kan vanaf donderdagochtend 1 december een week lang stemmen voor de 24e editie van de NPO Radio 2 Top 2000. We lossen het startschot voor de NPO Radio 2 Top 2000 Stemweek op donderdagochtend 1 december. Luisteraars kunnen vanaf dan tot en met woensdagmiddag 7 december minimaal 5 en maximaal 35 nummers geheel naar eigen keuze aandragen voor de lijst der lijsten via nporadio2.nl

Ster advertentie
Ster advertentie