Programma

Is Mark Rutte de beste persoon om Nederland te besturen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Is Mark Rutte de beste persoon om Nederland te besturen?

Premier Mark Rutte was dinsdagochtend te gast bij Jan-Willem Start Op en kreeg daar de vraag of hij denkt dat hij de beste kandidaat is om het land te regeren.

Het was een hele goede en terecht vraag van luisteraar Corien, vindt ook de lijsttrekker van de VVD zelf. "Toen ik me weer kandidaat stelde, heb ik mezelf drie vragen gesteld die volgens mij cruciaal zijn om zo arrogant te zijn om het weer te gaan doen", legt Rutte in alle vroegte uit.

De drie vragen die Rutte zichzelf stelde en zijn antwoorden:

Tien stellingen

Moeten er meer woningen gebouwd worden, ook als dat ten koste gaat van groen? Mogen winkels klanten zonder coronavaccinatie weigeren? Is het onvermijdelijk om meer belasting te gaan betalen? Moet het zorgpersoneel meer gaan verdienen? Moeten er meer kerncentrales komen? Allemaal belangrijke vragen die beantwoord moeten worden, zeker wanneer je er nog niet over uit bent op wie je nou moet gaan stemmen op 17 maart. Jan-Willem Roodbeen legt tien prangende vragen voor aan de aanvoerder van de grootste partij van Nederland.

'Politicus is een mooi beroep'

Ondanks het vroege tijdstip en de drukte rondom de aankomende verkiezingen, de coronadebatten en alle andere dagelijkse beslommeringen van de minister-president, valt het Jeroen Kijk in de Vegte op dat Mark Rutte bijzonder vrolijk is. "Ik leef volgens het principe dat ik probeer ’s avond meer energie te hebben dan toen ik ’s ochtends opstond", vertelt Rutte enthousiast over zijn baan. "Dat is omdat ik me ongelofelijk thuis voel in het vak. Het is een mooi beroep; politicus. Je kunt zoveel doen voor zoveel mensen."


Beluister hier alle antwoorden die Mark Rutte geeft op tien snelle stellingen:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie