Programma

Had Jack volgens Céline Dion op het vlot gepast in Titanic?

  1. Nieuwschevron right
  2. Had Jack volgens Céline Dion op het vlot gepast in Titanic?

Zangeres Céline Dion, die te horen is op de soundtrack 'My Heart Will Go On' voor Titanic, mengt zich ook in de discussie over de memorabele sterfscène in de film. Had Jack gered kunnen worden?

'Breng mij niet in problemen'

Het is misschien wel één van de bekendste sterfscenes in de filmindustrie: Jack Dawson overlijdt in het koude water en zinkt naar de bodem van de zee, terwijl Rose op een deur ligt. In The Tonight Show kan presentator Jimmy Fallon het niet laten om de prangende vraag te stellen aan de zangeres: 'Had Rose niet een klein beetje kunnen opschuiven zodat Jack ook op het geïmproviseerde vlot had gepast?' De zangeres antwoordt: "Breng mij niet in de problemen. Wat als ze een deel 2 van Titanic willen maken?" Toch laat ze het daar niet bij zitten. "Als je goed naar de foto kijkt dan zie je dat Rose misschien dood is of goed bevroren. Ook is ze er niet helemaal bij. Ten tweede. Hij heeft geen uitnodiging nodig. Kom op baby! Maak het jezelf gemakkelijk."

Wiskundige berekeningen

Céline Dion heeft een duidelijke mening, maar in het programma Mythbusters van Discovery is het echt onderzocht. Jack en Rose hadden volgende berekeningen prima samen op de deur kunnen liggen. De deur zou twee personen kunnen houden mits Jack én Rose allebei het reddingsvest hadden uitgetrokken en het onder de deur hadden vastgemaakt. James Cameron, regisseur van Titanic, liet eerder al weten helemaal klaar te zijn met het debat. In een interview met The Daily Beast geeft hij aan: "Mythbusters wil dat je in het water je reddingsvest uittrekt, dan onder de deur zwemt en hem op de één of andere manier weet vast te binden. Dit kan gewoon 5 tot 10 minuten duren. Tegen de tijd dat je weer boven water bent dan ben je al dood." In 2019 brengt de Nederlandse zangeres Merol het nummer 'Plek Voor Jack' uit over de sterfscène.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'My Heart Will Go On'

De beroemde soundtrack 'My Heart Will Go On' is geschreven door componisten James Horner en Will Jennings. Eerst zou alleen de melodie van het nummer gebruikt worden als achtergrondmuziek, maar Horner was van mening dat het beter was als iemand mee ging zingen. Céline Dion neemt het nummer uiteindelijk in één keer op zonder instrumentale begeleiding. Voor de zangeres is dit niet het enige filmliedje (denk aan 'Because You Loved Me' en 'Beauty and the Beast').

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2018 stond 'My Heart Will Go On' op nummer 978 in de Top 2000. Van 1 tot en met 7 december kun jij weer stemmen voor de Top 2000.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie