Programma

"Ik weet dat ik niet Judas ben, maar ik voel me toch schuldig"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Ik weet dat ik niet Judas ben, maar ik voel me toch schuldig"

Onze eigen Stefan Stasse is dit jaar als discipel in The Passion te bewonderen. "Ik heb geen tekst en ben weinig in beeld, maar je voelt me wél", aldus Stefan

Verrader aan tafel

Op weg naar Leeuwarden, waar het muzikale paasevenement The Passion deze keer plaatsvindt, wordt Stefan Stasse gebeld door zijn collega Gijs Staverman. Stefan speelt één van de dertien discipelen van Jezus, die dit jaar vertolkt wordt door soulzanger Dwight Dissels. Het spannendste moment vindt Stefan wanneer Jezus bij het laatste avondmaal zijn discipelen toespreekt in de wetenschap dat één van hen hem zal verraden. "Ik ben niet Judas, dus ik weet dat ik het niet ben, maar ik voel me toch schuldig", erkent Stefan.

Stefan Stasse heeft een rol in The Passion!

Stille discipel

"Ik kreeg een rood hoofd bij de vraag", zegt de dj-discipel, wetende dat Judas (gespeeld door Roel van Velzen) bij hem aan tafel zit. The Passion beschrijft de laatste uren van Jezus Christus aan de hand van Nederlandstalige popnummers. Het evenement wordt voor de zevende keer in Nederland opgevoerd. De anders zo spraakzame Stefan speelt een stille discipel, maar is vol lof over de hoofdrolspeler. "Deze Jezus is echt geweldig", aldus Stefan. "Als je ooit nog in een Jezus wil geloven, dan is het deze Jezus!"

The Passion 2017
20.30 uur op NPO 1

Ster advertentie
Ster advertentie