Programma

Henkjan Smits duikt in Holland Pop Festival met podcast en documentaire

  1. Nieuwschevron right
  2. Henkjan Smits duikt in Holland Pop Festival met podcast en documentaire

Het is vijftig jaar geleden dat in Nederland het Holland Pop Festival plaatsvond. Henkjan Smits maakte een documentaire en een achtdelige podcast over het legendarische festival.

Hippies, dansen, muziek, seks en heel veel blowen. Vijftig jaar geleden maakte Nederland kennis met het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos in Rotterdam. Het driedaagse festival ging de boeken in als het Nederlandse antwoord op Woodstock dat een jaar eerder in Amerika had plaatsgevonden.

Bijzondere verhalen in overvloed

Henkjan Smits maakte ter ere van dit vijftigjarige jubileum de documentaire 50 jaar liefde, vrijheid en muziek en een fascinerende achtdelige podcast voor de collega’s van NPO Radio 5. In Gijs 2.0 vertelde hij Wouter van der Goes welke bijzondere verhalen hij heeft losgepeuterd over misschien wel het meest legendarische festival uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.

De documentaire is op vrijdag 26 juni om 19:40 uur te zien op NPO 2 en daarna terug te kijken via NPO Start. De podcast beluister je via de site van NPO Radio 5 of op je favoriete podcastplatform.

Video niet beschikbaar

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 elke werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Omroep Max

Ster advertentie
Ster advertentie