Programma

Kijktip: NPO Radio 2 Presenteert... Crowded House en Robert Palmer

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: NPO Radio 2 Presenteert... Crowded House en Robert Palmer

Leo Blokhuis en Andrew Makkinga presenteren een nieuw muziekprogramma op NPO Cultura. Dit keer aandacht voor Crowded House en Robert Palmer.

Opnieuw uit op cd en lp

Het gehele oeuvre van de Nieuw-Zeelandse band Crowded House komt begin november opnieuw uit op cd en lp. In deze aflevering zie je nog eens het enige optreden van de band op Pinkpop in 1994. Uit de VARA-archieven komen de livebeelden van Robert Palmer, opgenomen in Nijmegen in 1980. Van deze in 2003 overleden zanger verscheen onlangs een 3-cd-box onder de noemer Collected.

Leo & Andrew

Het muziekprogramma NPO Radio 2 Presenteert... wordt wisselend gepresenteerd wordt door Leo Blokhuis en Andrew Makkinga. De show is twee keer per week te zien op NPO Cultura, op dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur.

De andere uitzendingen van NPO Radio 2 Presenteert... in november op een rijtje:

Dinsdag 8 november: Elvis Costello & Allen Toussaint
Op donderdag 10 november is het precies een jaar geleden dat Allen Toussaint, de grote man uit New Orleans, overleed. Die avond wordt daarom in de Amsterdamse Melkweg een memorialconcert gehouden voor de legendarische zanger/pianist/songwriter en producer. In deze aflevering zie je het complete concert dat Allen Toussaint gaf met Elvis Costello op North Sea Jazz 2007.

Vrijdag 11 november: Gregory Porter
De jazz- en soulzanger Gregory Porter komt vrijdag 11 november naar de Heineken Musical Hall om op te treden. Voor degenen die geen kaarten voor dat concert hebben, bieden wij een kleine pijnverlichting. Vanavond zenden zijn prachtige optreden op North Sea Jazz 2016 uit.

Zondag 13 november vanaf 20:30 uur – De na-de-Nacht van de Popmuziek-special met o.a. Oasis
In deze speciale extra lange uitzending ná de Nacht van de Popmuziek op NPO 2 gaat Leo Blokhuis op NPO Cultura nog drie uur door met onder andre een complete concertregistratie van de Britse band Oasis in zijn hoogtijdagen, midden jaren 90.

Dinsdag 15 november: The Band / The Common Linnets
Ilse DeLange en haar band The Common Linnets zijn groot fan van het reportoire van de Amerikaanse groep The Band, zo vertellen ze in deze aflevering. Van Robbie Robertson, de leider van The Band, verschijnt die week zijn langverwachte autobiografie. De Common Linnets zijn momenteel aan het touren in Duitsland. We zien unieke beelden van The Band live in 1970 (uit het VPRO-archief) en we hebben het recente Pinkpop-aantreden van The Common Linnets.

Vrijdag 18 november: Vreemde kostgangers
Onder deze naam tourt tot en met eind dit jaar een heuse nederpopsupergroep door ons land: George Kooymans van Golden Earring, Henny Vrienten van Doe Maar én Boudewijn de Groot. De documentaire over deze unieke samenwerking volgt eind december bij de NTR in Het Uur van de Wolf. In deze aflevering zien we deze nederpophelden met hun vaste bands in de weer.

Dinsdag 22 november: Michael Kiwanuka / Rag ’n Bone Man
In deze aflevering zie je concerten van de Britse singer-songwriter Michael Kiwanuka en de even Britse performer Rag ’n Bone Man op North Sea Jazz. Beide mannen zijn eind november in Nederland voor concerten in Amsterdam en Rotterdam.

Vrijdag 25 november: Pet Shop Boys
28 november geeft het legendarische Britse duo Neil Tennant en Chris Lowe, de Pet Shop Boys, zijn enige Nederlandse concert in de Tilburgse 013. Bij ons kijkt je daarom alvast naar de documentaire A Life In Pop. Gastpresentator en PSB-liefhebber Gerard Ekdom doet de inleiding.

Dinsdag 28 november: Hidden treasures
Midden in de stemweek van de Top 2000 op NPO Radio 2 duikt Gerard Ekdom in zijn ruim bemeten platenkast voor een serie onterecht vergeten radioliedjes (analoog aan zijn net verschenen soundbook en ja, ook van wereldsterren) en wie weet, misschien inspireert Gerard met zijn keuzes wel jouw stemlijst dit jaar!

Radio 2 Presenteert...
Presentatie: Leo Blokhuis en Andrew Makkinga
Dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur
NPO Cultura is op televisie te zien via Ziggo kanaal 222 en KPN kanaal 170

Ster advertentie
Ster advertentie