Programma

Ermelose camping eerste in Nederland met een koninklijke onderscheiding

  1. Nieuwschevron right
  2. Ermelose camping eerste in Nederland met een koninklijke onderscheiding

De Paalberg in Ermelo is de eerste en enige camping in Nederland met een koninklijke onderscheiding. Jan-Willem en Jeroen bellen met eigenaar Coen van den Broek over hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen.

Dat ging volgens Coen als volgt: "We zijn er anderhalf jaar druk mee geweest. Je moet door een heel protocol heen en dat is ons gelukt. Ze kijken de boekhouding na, de machines waar het personeel mee werkt, ze kijken na of we alle belastingen hebben betaald de afgelopen jaren en of we geen strafblad hebben. Dan vinken ze alles af en op een gegeven moment heb je alles voor elkaar."

'Het was een droom van mijn vader'

Het is natuurlijk bijzonder om een koninklijke onderscheiding te mogen ontvangen, maar het heeft weinig effect op de camping zelf, vertelt Coen. Toch had Coen een goede reden om de onderscheiding aan te vragen. Het was namelijk een droom van zijn vader. "Hij zei altijd: 'Dat gaan we nog een keer realiseren. Dat is een kroon op ons werk.' En dat is gelukt."

Kan De Paalberg met deze onderscheiding de koninklijke familie op de stoep verwachten? Je hoort het in het hele interview hieronder:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: eigen foto De Paalberg

Ster advertentie
Ster advertentie