Programma

ZZ Top zet HMH op z'n kop

  1. Nieuwschevron right
  2. ZZ Top zet HMH op z'n kop

Hoeveel geluid kunnen drie man produceren? Ga naar een concert van ZZ Top staan en je weet het. De rockers traden op in de HMH.

Foto's: Bullet-Ray

Hits pompen

Billy Gibbons en Dusty Hill zijn twee van de meest herkenbare rocksterren ter wereld, vanwege hun lange baarden, donkere zonnebrillen en hippe hoeden. Drummer Frank valt er op het eerste gezicht een beetje buiten, omdat hij geen baard heeft, maar zijn achternaam luidt dan wel weer Beard. Hoe verzin je het? In de HMH in Amsterdam pompt het rocktrio er zijn bekendste hits uit de jaren 70 en 80 uit.

Back to the 80s

De show van ZZ Top gaat meteen vlammend van start met twee knallers van het hitalbum Eliminator uit 1983: 'Got Me Under Pressure' en 'Gimme All Your Lovin''. Al vanaf de eerste tonen ga je als bezoeker terug naar de gloriedagen van ZZ Top, toen de heren nog dagelijks op MTV te zien waren (toen MTV nog een muziekzender was) met hun grappige clipjes en hun knalrode hotrod.

Erg ontypisch

Het album Tres Hombres is ook goed vertegenwoordigd, want na de twee openingsnummers volgen 'Waitin' For The Bus' en 'Jesus Just Left Chicago'. Een ander populair nummer van die elpee, de Top 2000-hit 'La Grange', wordt bewaard voor de toegift. Voor het zover is, volgen nog de ZZ Top-classics 'Cheap Sunglasses, 'I'm Bad, I'm Nationwide' en de voor deze stoere heren erg ontypische rockballad 'Rough Boy'.

Te kort

De show wordt afgesloten met 'Sharp Dressed Man' en 'Legs', waarna de fans nog beloond worden met twee toegiften. Daarin hoort het publiek onder andere 'Tusk' en de Elvis Presley-hit 'Jailhouse Rock'. Jan-Willem Roodbeen belt in de Roodshow Late Night met concertbezoeker Diana en hij vraagt haar hoe het was bij ZZ Top. "Het was te kort!", zo vindt ze. Dat geldt in elk geval niet voor de baarden van ZZ Top!

Ster advertentie
Ster advertentie