Programma

Dieren in videoclips

  1. Nieuwschevron right
  2. Dieren in videoclips

Op Dierendag wordt extra aandacht gevestigd op onze bevachte, geschubde of multipotige buren op deze planeet. Dieren in clips: een paar voorbeelden!

De mystiek van aardse flora en fauna ontgaat ook de muziekindustrie niet. Het is echter niet makkelijk om een dier te regisseren. Dan kan je zoals bij The Cure ('The Lovecats') opgezette exemplaren gebruiken of voor getekende exemplaren kiezen, zoals bijvoorbeeld Paula Abdul in 'Opposites Attract', Nina Simones 'My Baby Just Cares For Me' of Paul McCartney in 'We All Stand Together'.

Hunting High And Low

Het lijkt uit de Noorse of Griekse mythologie gelopen: in de videoclip van A-ha's 'Hunting High And Low' wordt de titel uitgebeeld door een morfende Morten. De zanger verandert hierbij in een adelaar, grote haai & leeuw. in 1986 is deze visuele 'morf' techniek nog tamelijk revolutionair. En wie wil nou niet in een vogel kunnen veranderen?

Drunk

De Britse zanger Ed Sheeran scoort op dit moment wereldwijd met zijn album X. Twee jaar eerder verschijnt 'Drunk' als 4e single van zijn debuutalbum +. Jake Gosling produceert het lied: hij werkt inmiddels ook samen met Mr. Probz. Een ietwat gedeprimeerde Sheeran gaat er in deze videoclip een avondje op uit met een kat... opmerkelijk!

Beestachtig mooi

De schoonheid van een mooi paard wordt in deze clip lettelijk naast de krachtige benen van Tina Turner gezet. Wederzijs respectvol, vinden wij: zeker op deze Dierendag! 'The Best' is oorspronkelijk voor Paul Young geschreven: hij bedankt voor de eer. Bonnie Tyler zegt ja, maar het lied behoort wat succes betreft echt toe aan Tina.

Krioelen in het bos

In het donker komen de beestjes tevoorschijn; zeker in het bos! Want Dierendag is niet alleen voor je hamster of poedel bedoeld. In de videoclip van Talk Talk's 'Life's What You Make It' werpt het licht onze blik op enge insecten als miljoenpoten, spinnen & motten maar ook op vossen, dassen en zelfs een lief konijntje.

Who Let The Dogs Out

We kunnen dit boeketje niet zonder de Baha Men laten bestaan: het knotsgekke 'Who Let The Dogs Out' is inmiddels 'cult' en wordt te pas en te pas bij onaangelijnde honden uitgeroepen! Ín de nazomer van 2000 schopt dit vrolijke deuntje het tot de Top 5 van de Single Top 100.

The Joker

Producer Fatboy Slim brengt in 2004 een cover uit van Steve Miller's 'The Joker'. Waar de cover misschien de plank misslaat, is de video absoluut 'trending' wat betreft kattenvideo's. Of de kittens de opname van de clip even plezierig hebben gevonden, zullen we uiteraard nooit weten.

Welke videoclips zou jij nog aan dit rijtje toevoegen?

Ster advertentie
Ster advertentie