Programma
BNNVARA

VanVelzen en Diggy Dex slaan handen ineen voor nieuwe single Glas Omhoog

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. VanVelzen en Diggy Dex slaan handen ineen voor nieuwe single Glas Omhoog

VanVelzen en Diggy Dex hebben de handen ineen geslagen voor de nieuwe single Glas Omhoog. Jan-Willem Start Op! had de primeur van het nummer en sprak met de heren.

Samen zijn ze goed voor maar liefst zes NPO Radio 2 Topsongs. VanVelzen en Diggy Dex zijn twee grote namen binnen de Nederlandse muziekindustrie. Een tijdje geleden doken ze samen de studio in. Koen (Diggy Dex) kwam met een aantal muzikale beginnetjes waar Roel (VanVelzen) direct enthousiast van werd. Na een periode van bijschaven, ontstond uit een van die ideeën deze nieuwe single.

Qua gevoel doet het nieuwe nummer denken aan Diggy Dex' eerdere succes Treur Niet. Waar dat nummer een ode aan zijn eigen leven was, kan Glas Omhoog worden gezien als een ode aan mensen die naast je staan. Het gevoel van die steun hebben Roel en Koen in een lied gevangen. Naast een fijne muzikale samenwerking is er ook nog sprake van onderlinge bewondering. VanVelzen zegt daarover: "Koen is de meester van het vangen van de diepere gevoelslaag in hele mooie woorden."

Het volledige gesprek met Diggy Dex en VanVelzen vind je hieronder

Wil je het hele nummer beluisteren? Dat kan hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie