Programma

NPO Radio 2 Presenteert... Synthpop

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 Presenteert... Synthpop

Na een zomerbreak duikt de NTR op themakanaal NPO 2 Extra weer in de schatkist die vijftig jaar popmuziek heet.

Synthpop

Aan de hand van de actualiteit presenteert onze eigen Leo Blokhuis in nieuwe afleveringen van NPO Radio 2 Presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze week duikt hij in het instrument dat in de jaren tachtig de dienst uitmaakte: de synthesizer.

Soft Cell onder de loep

In deze aflevering duiken we in de synthesizerpop zoals die begin jaren tachtig vooral in Engeland werd gemaakt. Die muziek weet nog veel muzikanten van nu te inspireren. Het wordt een feest van herkenning met prachtige live-opnamen uit het archief van Veronica’s Countdown van de nog piepjonge leden van Depeche Mode ('Just Can’t Get Enough') en New Order ('Blue Monday', live in de studio in 1983!). Daarnaast haalt synthesizerpionier Jean Michel Jarre ('Oxygene 4') herinneringen op en horen we Robin Scott alias M die in 1979 een wereldhit scoorde met 'Pop Music'.

Verwacht verder Orchestral Manoeuvres In The Dark (OMD), Eurythmics en speciale aandacht voor het duo Soft Cell met Dave Ball en Marc Almond. Van deze groep (bekend van de monster hit 'Tainted Love') is onlangs de overzichtsbox Keychains and Snowstorms uitgekomen.

Wat: NPO Radio 2 presenteert… Synthpop
Waar: NPO 2 Extra (voorheen NPO Cultura)
​Wanneer: Vrijdag 14 september om 23.00 uur

BLOKHUIS

Je hoort Leo Blokhuis elke zondagavond van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NTR

Ster advertentie
Ster advertentie