Programma

De genreswitch

  1. Nieuwschevron right
  2. De genreswitch

Ex-Red Hot Chili Peppers gitarist John Frusciante heeft zijn nieuwe Deep House project onthuld: de rocker pakt het even heel anders aan.

EDM

...ofwel 'Electronic Dance Music' heeft onder meer dankzij Avicii en Armin van Buuren in de VS voet aan de grond gekregen en is goed voor een miljardenomzet in de 'mainstream'. Echte avonturiers zijn uiteraard al jaren niet meer bang om de versterkers neer te leggen en de vellen in te wisselen voor pads & samplers.

Radiohead

Wellicht is Frusciantes overstap van gitaarvirtuoos naar Trickfinger geïnspireerd door de acties van een bandlid: RHCP bassist Flea sloot zich enkele jaren geleden aan bij het multidisciplinaire project Atoms For Peace, geleid door Thom Yorke. Yorke's band Radiohead staat bekend om de doorlopende ontwikkeling... van 'Creep' naar 'Lotus Flower'.

Popswitches

Je hoeft niet een "alternatieve" insteek te hebben om wat de durven in deze muziekindustrie: Katy Perry wisselde van Christelijke pop naar edgy songs over triootjes ('T.G.I.F.). En Taylor Swifts overstap van braaf countrysterretje naar ware popprinses heeft haar bankrekening zo'n beetje doen exploderen.

En zo zijn er veel meer voorbeelden: welke wil jij ons niet onthouden?

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie