Programma

Kom in contact met anderen mensen in quarantaine

  1. Nieuwschevron right
  2. Kom in contact met anderen mensen in quarantaine

Juist in deze tijd is het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Veel mensen zitten thuis in quarantaine waardoor het contact met de buitenwereld steeds minder wordt.

Zo heeft KRO-NCRV een mooi concept bedacht. Ze hebben een website gelanceerd waarop je contact kan zoeken met andere mensen die in quarataine zitten. Wil jij bellen of gebeld worden tijdens deze sociale leegte? Doe mee met het Corona Quarantaine Contact!

Corona Quarantaine Contact

Samen met de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid brengen KRO-NCRV mensen samen via het Corona Quarantaine Contact. Zit jij uit voorzorg in quarantaine of omdat je ziek bent? Of wil jij iemand een hart onder de riem steken deze dagen door te komen?

Paul Rabbering kondigde deze actie zojuist aan tijdens De Wild In De Middag. Hij belde met Lucile Werner die het initiatief samen met KRO-NCRV is gestart.

Corona Quarantaine Contact: Lucille Werner

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft een hulplijn geopend voor kwetsbare en oudere mensen. Via de hulplijn kunnen mensen in contact komen met een medewerker die een luisterend oor kan bieden of, waar nodig, advies kan geven. Dit kan onder meer gaan over hoe je online boodschappen kunt bestellen. Als dit niet lukt, dan kan het Rode Kruis een vrijwilliger inzetten. De speciale Rode Kruis Hulplijn is te bereiken via: 070-4455888.

Je hoort Ruud de Wild iedere werkdag tussen 14:00 en 16:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie