Programma

Paul McCartney op 29 mei 2020 naar Goffertpark

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul McCartney op 29 mei 2020 naar Goffertpark

Paul McCartney keert op 29 mei 2020 terug naar Nederland voor een concert in Goffertpark. De openluchtshow in Nijmegen maakt deel uit van zijn Freshen Up-tour.

In 2016 stond Paul McCartney voor het laatst in ons land, als afsluiter van een regenachtige Pinkpop-zondag. Inmiddels heeft de 77-jarige Beatle zijn toenmalige One on One-tour opgefrist en werk van zijn meest recente album Egypt Station toegevoegd aan de setlist die ruim tweeënhalf uur aan de grootste The Beatles-, Wings-, en solohits bevat. "Dit is mijn eerste bezoek aan Nijmegen en ik heb er goede dingen over gehoord. Het is altijd bijzonder om op te treden in steden waar we nooit zijn geweest”, aldus McCartney.

Show op jubilerend Glastonbury

Eerder werd al aangekondigd dat Paul McCartney volgend jaar de hoofdact is op de vijftigste editie van Glastonbury. Het jubilerende Engelse festival had Sir Paul in 2004 al op de line-up staan, maar ziet McCartney zestien jaar later dus terugkeren op de legendarische Pyramid Stage.

Freshen Up

Paul McCartney trapte zijn Freshen Up-tour in september 2018 af in Canada. In hetzelfde jaar kwam hij al met de concertreeks naar Europa, maar sloeg hij Nederland over. Nu brengt de tour Macca naast Goffertpark en Glastonburry onder meer langs het Belgische festival TW Classic, Italië, Duitsland en Frankrijk.

Nieuwe singles uitgebracht

Afgelopen vrijdag bracht McCartney nog twee nieuwe nummers uit. De up-tempo tracks 'Home Tonight' en 'In A Hurry' werden samen met producer Greg Kurstin gemaakt tijdens de opnamesessies voor het album Egypt Station, maar belandden uiteindelijk niet op het album.

Beluister de nummers hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie