Programma

Grote Bonanza luisteraar Marjolijn krijgt privétijd met Henk Westbroek

  1. Nieuwschevron right
  2. Grote Bonanza luisteraar Marjolijn krijgt privétijd met Henk Westbroek

Luisteraar Marjolijn komt tijdens de Grote Bonanza met een wel heel speciaal verzoek. Ze wil graag in privé-contact treden met Henk Westbroek. Het team van Stefan Stasse regelt dat voor haar.

Tijdens de week van De Grote Bonanza mag jij, de NPO Radio 2 Luisteraar, verzoekjes indienen op de radio. Marjolijn tilt het niveau van verzoekjes naar een hoger niveau: ze wil Henk Westbroek het hemd van het lijf vragen. Marjolijn kwam vroeger vaak in het Stairway To Heaven café in Utrecht. Henk Westbroek was daar mede-eigenaar. Ze kwam hem daar regelmatig tegen. Ze vraagt zich daarom ook af of Henk het café niet mist. Zijn antwoord daarop is kort maar krachtig. "Tuurlijk mis ik dat", vertelt Henk. "Ik mis een goed, koud getapt glas bier en de oude bekenden die je tegenkomt op een avond. Ik mis het heel erg zelfs."

Sound Of Silence

Marjolijn vraagt zich ook af in hoeverre Henk inspraak had op de muziek die werd gedraaid in het café. Hij vertelt dat hij uiteraard mocht beslissen wat er gespeeld werd. Echter, Henks eigen favoriete café is het Jan Primus in Utrecht. Daar maken ze gebruik van de 'sound of silence', geen muziek alleen gepraat. "Ik vind geroezemoes in een café ook leuk", vertelt Henk. "Ik heb dat als experimentje wel eens uitgeprobeerd. Dan zette ik de muziek uit en niemand die het doorhad."

Als afsluiter kondigt Henk speciaal voor Marjolijn zijn eigen nummer 'Waar Ze Loopt Te Wandelen' aan.

Wat doet Henk als eerste wanneer hij opstaat? En wie is de bekendste persoon in zijn telefoon? Beluister het hele gesprek tussen Marjolijn en Henk hieronder:

DE GROTE BONANZA

NPO Radio 2 staat van maandag 20 t/m maandag 27 april in het teken van De Grote Bonanza! Vraag acht dagen lang nummers aan voor jezelf of voor iemand anders. Wat wil jij horen? Wil je misschien wel Henk Westbroek horen? Laat het ons weten via de NPO Radio 2 app. Jij vraagt. Wij draaien.

Foto omslag: Chantal Koolhoven

Ster advertentie
Ster advertentie