Programma

Rob Dekay heeft een podcast opgenomen met zijn inmiddels overleden vriend Elia

  1. Nieuwschevron right
  2. Rob Dekay heeft een podcast opgenomen met zijn inmiddels overleden vriend Elia

In de KWF Collecte Drive-in studio is Rob Dekay te gast, die in maart zijn beste vriend Elia verloor aan kanker.

Het nieuws dat hij ernstig ziek was kwam binnen en al snel had Elia een aanpak. Hij zou stoppen met werken om zo zijn laatste weken met zijn gezin te besteden. Overal om hem heen zamelde mensen geld in om hieraan bij te dragen, het was namelijk Elia’s nadrukkelijke wens zo min mogelijk zorgen achter te laten voor zijn vrouw en kinderen. Deze tijd gaf hem ook de kans voort te zetten wat hij altijd al deed: creëren en delen.

Praat Je Later

Al een lange tijd hadden Rob en Elia het idee samen een podcast op te nemen. De doorslag kwam toen Elia hoorde dat hij ziek was en niet lang meer te leven had. In ‘Praat Je Later’ gaat Elia in gesprek met vrienden om zo te praten over uiteenlopende onderwerpen en verhalen achter te laten. De podcast was in eerste instantie gemaakt voor zijn naasten, maar Elia kan er zo krachtig over vertellen, dat het ook voor anderen die ermee te maken krijgen veel steun kan bieden. Je vindt de podcast via: praatjelater.nl.

Quote

Je hoort gewoon iemand vertellen hoe het is als je weet dat je niet lang meer te leven hebt. En hoe hij dat doet is zo powerful, dat als je ermee te maken hebt, dan is het bijna een medicijn.

Rob Dekay

Na het interview draait Bart ‘Wist Ik Het’ van Rob Dekay, een nummer over mensen die een uitzichtloze route ingaan en hulp nodig hebben die niet geboden kan worden.


Bekijk hier het interview terug:

Video niet beschikbaar

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie