Programma

Het verhaal achter 'Blame It On The Boogie'

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'Blame It On The Boogie'

'Blame It On The Boogie' staat bekend als de succesvolle tweede single van The Jacksons, maar is eigenlijk een nummer van de Britse singer-songwriter Mick Jackson!

Van soul naar disco

Mick Jackson schrijft in de jaren zeventig nieuwe muziek voor zijn soulband Jacko. Disco is op dat moment in opkomst en Mick voelt dat hij daarop in moet haken, dus schrijft hij samen met zijn band de crossover-track 'Blame It'. Ze brengen het nummer naar de studio van componist Sylvester Levay, die helaas niet direct tevreden is. Mick improviseert daarom ter plekke door het nummer in een veel hogere toonsoort te zetten. Dat werkt en Levay staat naast de piano te springen: "Dit is een hit, geweldig!"

Strijd om de titel

Maar Levay is niet de enige die het succes van de track kan proeven. Joe Jackson stuit op het nummer tijdens een muziekbeurs in Cannes en neemt de track kort daarna op met zijn groep The Jacksons. Beiden bands komen van een ander continent en een ander platenlabel, maar strijden uiteindelijk om hetzelfde doel: 'Blame It' als eerste uitbrengen. En wie die strijd uiteindelijk gewonnen heeft? Dat vertelt Mick Jackson je graag!

Check Micks hele verhaal over 'Blame It' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie