Programma

Brabantse rockband Voltage sleept eerste TopSong binnen

  1. Nieuwschevron right
  2. Brabantse rockband Voltage sleept eerste TopSong binnen

Op 6 maart brachten de mannen van Voltage hun nieuwste single 'Wild and Blue' uit als onderdeel van hun aanstaande album. De track is deze week TopSong op NPO Radio 2!

De 70’s rockband Voltage werd opgericht in 2011 door frontman Dave Vermeulen. De vier mannen maken energieke southern rock geïnspireerd op bands als ZZ Top en Blackberry Smoke. Tijdens een interview met Blues Magazine vertelt Dave dat hij opgegroeid is met de muziek die zijn vader hem liet horen. Hij is een enorme Status Quo-liefhebber net als zijn vader. "Dat werd thuis veel gedraaid. Ik ging al vanaf mijn vierde met hem naar concerten toe."

Succes

In 2016 wist Dave tweede te worden in The Voice of Holland. Dat heeft flink geholpen met het succes van de band. Kort na zijn deelname ging de band op een succesvolle tournee door Nederland. Ze speelden de supportshows voor onder andere Miss Montreal en Status Quo en stonden op grote festivals als Paaspop en Zwarte Cross. Ze maakten hun debuut in 2013 met de EP Voltage gevolgd door EP The Story So Far, welke een jaar later uitkomt. In 2015 komt hun eerste album Travellin' Men uit, opgevolgd door Around The Bend ​twee jaar later.

'Wild and Blue'

Op vrijdag 1 mei komt Voltage met hun nieuwe album It's About Time. Het thema van de plaat is eerlijk zijn, bij jezelf blijven en mooie verhalen vertellen. “De songs gaan over hoe het voelt om de underdog te zijn en de struggles die je hebt als muzikant, zeker als je gitaarmuziek maakt. Dit is de muziek waar ik ooit verliefd op ben geworden, muziek die spreekt vanuit het hart", vertelt Dave op hun eigen site. De band lichtte eerder al een tipje van de sluier op met het eerste nummer 'One More High To Survive Low'. Deze werd opgevolgd door 'Wild and Blue' dat deze maand uitkwam. Dit rustige rocknummer is deze week TopSong op NPO Radio 2.

Beluister hieronder de nieuwste track van Voltage 'Wild and Blue':

TopSong

De band maakte al vaker hun opkomst op NPO Radio 2. Ze speelden onder andere live bij Muziekcafé in 2017 en kwamen afgelopen week voorbij tijdens Rob Stenders Platenbonanza, maar een TopSong stond nog niet op de bands naam. Bart mag Dave Vermeulen heel blij maken met de bands eerste TopSong, maar Dave zelf kan het nog niet helemaal geloven.

Bart verrast de Helmonders met het goede nieuws:

Online Festival

Op vrijdag 27 maart vindt NPO Radio 2's Eerste Online Festival plaats. Van 18.00 tot 00:00 bieden wij Nederlandse artiesten een podium vanuit hun huiskamers. Zo willen we zzp'ers een steun in de rug geven. Ook Voltage zal tijdens deze avond optreden. De line-up is inmiddels compleet, dus vergeet zeker niet te kijken!

Foto omslag: schermafbeelding


Ster advertentie
Ster advertentie