Programma
BNNVARA

Supermarkteigenaar Eric krijgt het koningspaar op bezoek in zijn winkel

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Supermarkteigenaar Eric krijgt het koningspaar op bezoek in zijn winkel

De enige supermarkt op Schiermonnikoog krijgt vandaag een bijzondere klant over de vloer. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen langs in de winkel. Supermarkteigenaar Eric Brunekreef vertelt in Jan-Willem Start Op! wat er vooraf gaat aan zo'n bezoek.

Al bijna tien jaar is Eric Brunekreef de eigenaar van de enige supermarkt op Schiermonnikoog. Een belangrijke plek voor alle eilanders en bezoekers van het eiland. Vandaag krijgt het eiland twee zeer bijzondere bezoekers. Het koningspaar maakt een tocht langs de Waddeneilanden en doet vandaag Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog aan. Maar waarom komen Willem-Alexander en Máxima dan langs in de lokale supermarkt?

Dat heeft te maken met het doel van het streekbezoek van het koningspaar, namelijk leefbaarheid op de Waddeneilanden. De supermarkt op het eiland is van groot belang voor de eilanders. Niet alleen vanwege de verkoop van levensmiddelen, maar ook omdat de winkel een sociale functie heeft. Veel Schiermonnikogers gebruiken de locatie als een plek om bij te praten.

Hoog bezoek

Via de burgemeester kreeg Eric de vraag of hij open stond voor hoog bezoek. Hij kreeg echter nog niet te horen wie dat bezoek zou zijn. Wel kreeg Eric de vraag wat hij over zijn bedrijf kan vertellen. Vervolgens volgden er twee rondleidingen door het bedrijf. Later bleken die rondleidingen te zijn voor mensen van de hofhouding en beveiligers.

Niet alleen Eric is vandaag aanwezig in de supermarkt, maar ook zijn zoon Sjoerd. Hij wordt namelijk klaargestoomd om de zaak op termijn over te nemen van zijn vader. Daarom verzocht het hof Eric met klem om ervoor te zorgen dat zijn zoon aanwezig is. De koning wil het dus graag hebben over deze 'troonopvolging' op supermarktgebied.

Het volledige gesprek met Eric Brunekreef hoor je hieronder.

Supermarkteigenaar Erik Brunekreef krijgt vandaag het koningspaar op bezoek

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie