Programma

Linda, Roos en Jessica

  1. Nieuwschevron right
  2. Linda, Roos en Jessica

De jaren 90 waren de jaren van GTST en Linda, Roos en Jessica. Klikte het meteen tussen elkaar? Babette van Veen legde het uit aan Henk van Steeg.

Linda, Roos en Jessica

Het trio Linda, Roos & Jessica bestaande uit Babette van Veen (Linda), Guusje Nederhorst (Roos) en Katja Schuurman (Jessica) was zeer bekend in de jaren 90. Afkomstig uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden scoorden ze meerdere hits.

Klik

Was er meteen een klik? De eerste ontmoeting tussen Guusje en Babette verliep niet bepaald vlekkeloos. Babette legt aan Henk uit dat Guusje tijdelijk haar plaats had ingenomen bij GTST. Guusje durfde haar helemaal niet aan te spreken hierdoor. Die angsten waren uiteindelijk nergens voor nodig; Babette en Guusje hadden bij het eerste gesprek gelijk een klik. ‘’We begrepen elkaar zonder woorden, we hadden dezelfde humor’’ zegt Babette.

Duo naar trio

Toen Katja erbij kwam moesten ze toch even slikken: ‘We gingen over van een happy duo naar een toch wel ingewikkeld trio’’ zegt Babette. Het heeft even tijd gekost, want Katja was totaal anders. Maar '‘toen het ijs gebroken was, was er ook geen houden meer aan’’, aldus de zangeres.

Ademnood

Een van de grote hits van Linda, Roos en Jessica in de jaren 90 was 'Ademnood'. De hit die meer dan 7 weken op nummer 1 stond. Echter wat vele mensen niet weten is dat er een zeer bekende Nederlandse zangeres op de achtergrond zong. Dat zelfs het trio dacht: '‘wat doen we hier'’. Benieuwd over wie Babette het heeft?

Beluister het antwoord en het hele gesprek tussen Babette van Veen en Henk in Van Steeg Tot 1 hierboven terug.

Ster advertentie
Ster advertentie