BBQ
Iemand die dat als geen ander weet is Rutger Anema, hoofdredacteur van Allerhande. Gerard vraagt hem wat we moeten eten met kerst. Wat blijkt? Hij heeft zelf de trend gezet met zijn winterbarbecue. "Iets dat normaal altijd in de zomer wordt gedaan, wordt nu in de winter gedaan. Winterbarbecuen is toch wel een kleine trend in Nederland. We denken dat best wel veel mensen een poging gaan wagen om te barbecuen met lekkere grote stukken vlees."
Oud en vertrouwd
Toch verdwijnen de oude vertrouwde kerstmaaltijden niet van het menu. "Gourmetten is onverminderd populair, zeker bij gezinnen met kinderen. Er zijn wel steeds meer mensen die achter de potten en pannen staan en zelf gaan koken met kerst.
Tip
En dan is het kerst en moet alles nog gemaakt worden. In de keuken lijkt het alsof er een bom is ontploft. Overal liggen ingrediënten en pannen. Of toch niet? "Het is heel goed om dingen voor te bereiden, drie dagen van tevoren kun je al veel doen, zodat je niet zo lang in de keuken hoeft te staan tijdens kerst en lekker met je gasten kunt gaan borrelen", aldus Anema.
Luister het hele fragment terug voor meer kersttips en trends.