Programma
KRO-NCRV

Luister de uitzending van Ruud de Wild met Pim Fortuyn terug

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister de uitzending van Ruud de Wild met Pim Fortuyn terug

20 jaar geleden overleed Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum. De politicus was zojuist te gast geweest in het radioprogramma van Ruud de Wild, toen hij op de parkeerplaats werd doodgeschoten. Fortuyns laatste interview is nu tijdelijk terug te luisteren.

Op 6 mei 2002 was Pim Fortuyn te gast in het programma van Ruud de Wild op 3FM. De politicus, die na zijn tijd bij Leefbaar Rotterdam met de LPF de landelijke politiek inging, groeide in de aanloop naar de verkiezingen van 15 mei van dat jaar uit tot een sensatie, maar wist de Tweede Kamer nooit te bereiken.

Historisch document

"We gaan er niet mee aan de haal", zegt Ruud de Wild over de uitzending waarin Pim Fortuyn vlak voor zijn dood te gast was. "We gaan het herhalen, omdat ik vind dat het een historisch document is." Daarom is de uitzending van 6 mei 2002 vanaf 18:00 uur 24 uur lang terug te luisteren.

Het moment dat Ruud de Wild het meest is bijgebleven in de uitzending, is dat hij Fortuyn vroeg hoe oud hij wilde worden, en of hij zijn stropdas mocht hebben. "Heel macaber, hij lag daar tien minuten later dood buiten, met zijn stropdas afgeknipt", herinnert de dj zich.

Beluister de aflevering van 6 mei 2002 hieronder terug:

Let op: de aflevering is te beluisteren tot 7 mei 18:00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie