Programma

Obama & Putin

  1. Nieuwschevron right
  2. Obama & Putin

De Europese Verkiezingen komen eraan. Vaak worden politici gesteund door muzikanten maar hoe zit het eigenlijk met het muzikale gen van politici?

Je zou denken dat Hilbrand Nawijn, Vladimir Putin en Barack Obama buiten hun interesse in politiek verder niet veel gemeen hebben met elkaar. Maar niets is minder waar! Henk van Steeg liet in zijn uitzending horen dat deze drie heren nog meer gemeen hebben: hun 'liefde' voor muziek.

Hilbrand 'So You Wanna Be A Popstar' Nawijn

Nouja, of je het bij Hilbrand Nawijn nou 'liefde' moet noemen valt te betwijfelen. Maar we frissen eerst even je geheugen op: Nawijn was drie maanden minister van Vreemdelingenzaken, hij was lijsttrekker van de Partij voor Nederland en deelnemer aan 'So You Wanna Be a Popstar'. Dat programma leverde hem ook nog een platencontract voor 5 jaar op én een eigen solo-single: 'Hey Jumpen'. Daarmee haalde hij een verdienstelijke 45e plek in de Mega Top 50.

Vladimir Putin zingt Blueberry Hill

Vladimir Putin kan ook alles. Als hij niet jaagt op tijgers, of half naakt paard rijdt kan de Russiche president ook nog een leuk moppie zingen. Op een speciale benefietavond zong hij een paar jaar geleden Fats Domino’s 'Blueberry Hill'.

Obama 16 duizend keer gedownload

En dan president Obama! Tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen van 2012 zong hij een paar regels van Al Greens 'Let’s Stay Together'. En het mooie is: na Obama’s optreden werd het nummer meer dan 16 duizend keer gedownload.

Luister hier hoe die muzikale uitspattingen van Hilbrand, Putin en Obama klonken!

Ster advertentie
Ster advertentie