Programma

Na vijf jaar maakt Pete Philly weer muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Na vijf jaar maakt Pete Philly weer muziek

Pete Philly vertelt bij 't Wordt Nu Laat dat hij vijf jaar lang geen muziek kon maken. Nu duikt hij opnieuw de studio in!

'Mystery Repeats'

Toen Pete Philly samen met Perquisite het nummer 'Mystery Repeats' uitbracht, maakten ze een tijdloos nummer dat nog steeds opduikt in een reclame en op de radio. Na de breuk met Perquisite gaat de hiphopper solo verder en brengt eind 2011 zijn soloalbum One uit. Vervolgens blijft het vijf jaar stil rondom de muzikant. Pete Philly vertelt bij 't Wordt Nu Laat waarom hij vijf jaar geen muziek kon maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Een gevangene zijn van je eigen lichaam als performer is heel zwaar

Pete Philly

Ziekte van Lyme

Philly voelt zich niet goed en in 2013 is eindelijk duidelijk waarom. De ziekte van Lyme wordt gediagnoseerd en dat komt hard bij hem binnen. "Een gevangene zijn van je eigen lichaam als performer is heel zwaar." Pete vertelt dat de ziekte hem fysiek en mentaal sloopte. Door deze ziekte kon hij vijf jaar lang geen muziek maken. Inmiddels is hij redelijk hersteld, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. "Het vereist dat je leeft als een monnik."

Dankbare fans

Hij vertelt dat hij zijn fans erg dankbaar is vanwege het begrip. "Onze live reputatie heeft alles voor ons gedaan", vertelt hij over zijn tijd met Perquisite. Pete is er zeker van dat de fans van toen nu weer zullen komen zodra hij het podium weer beklimt. Intussen is hij de studio ingedoken met Twan van The Opposites: "Dat is puur voor de lol." Wanneer we een nieuwe plaat van Pete Philly kunnen verwachten weet hij niet, maar Pete is in ieder geval weer bezig.

Luister hier naar het verhaal van Pete Philly over zijn ziekte:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

't Wordt Nu Laat
Di t/m vr 00.00 - 02.00 uur
DJ: Evelien de Bruijn

Ster advertentie
Ster advertentie