Programma

Tame Impala lost langverwachte opvolger Currents

  1. Nieuwschevron right
  2. Tame Impala lost langverwachte opvolger Currents

Fans worden na vijf jaar wachten eindelijk beloond met een nieuw album van Tame Impala. The Slow Rush is de opvolger van Currents, dat uitkwam in 2015.

Er werd nogal wat roet in het eten van Tame Impala-frontman Kevin Parker gegooid toen hij nieuwe muziek probeerde te schrijven. Hij kreeg te maken met een enorm writer's block, dat hem weerhield de opvolger van Currents te produceren. Daarnaast had de band het simpelweg véél te druk door hun enorme succes wat hen naar festivals over de hele wereld bracht. Tot overmaat van ramp ging toen ook nog eens het huis waarin Kevin aan nieuwe muziek werkte in vlammen op.

The Slow Rush

Tijdens de brand in Malibu greep Kevin als eerste naar zijn laptop om zijn werk te redden. Dat vertelt hij in een interview met 3FM-dj Sagid Carter. "Als ik al mijn werk kwijt zou zijn... dat had echt een ramp geweest." Ondanks alle obstakels is dat nieuwe album The Slow Rush er nu toch eindelijk. Maar waar komt die naam vandaan? Parker vertelt dat alles om hem heen snel leek te gaan, behalve als hij naar de klok keek. "Het hele idee van tijd is voor mij een big slow rush. De tijd tikt door, maar als je naar de klok kijkt, gaat de tijd eigenlijk heel langzaam."

Luister hieronder naar het nieuwe album van Tame Impala.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tame Impala in Top 2000

Kevin Parker heeft het met zijn band in 2019 twee keer tot de Top 2000 geschopt. Zo staat 'Let It Happen' op de 682e plek en 'The Less I Know The Better' op plek 794. Benieuwd of de nummers al eerder de Top 2000 haalden en op welke plek ze dan stonden? Check het in de statistieken van platen door de jaren heen.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie