Programma

Jack White opent platenperserij

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack White opent platenperserij

Muzikant Jack White heeft opnieuw een droom kunnen verwezenlijken: hij heeft namelijk zijn eigen platenperserij geopend.

Gat in de markt

De voormalige White Stripes-frontman heeft een grote liefde voor vinyl en heeft in de loop der jaren ook al wat bijzondere elpees uitgegeven. Op de plak vinyl behorend bij zijn meest recente album Lazaretto kun je bijvoorbeeld een hologram van een zwevende engel zien als je er vanuit een bepaalde hoek met een lampje op schijnt. Het probleem bij veel artiesten is dat de albums niet altijd direct op vinyl verschijnen, omdat er niet meer zoveel platenperserijen bestaan als 25 jaar geleden. White zag een gat in de markt.

De eerste in 35 jaar

Zangeres Wanda Jackson vertelde hem dat zij zelfs in de jaren 60 soms op de wachtlijst kwam te staan omdat de perserijen zulke grote orders hadden. Dit vanwege het immense succes van The Beatles. "Toen ik dat hoorde, zei ik tegen mezelf: op een dag heb jij je eigen persmachine", aldus Jack White. "Nu heb ik er acht!" Het is de eerste platenperserij in 35 jaar tijd die zijn deuren opent in de VS. De platenfabriek is onderdeel van White's platenfirma Third Man Records, die ook een platenzaak bezit in Detroit.

Ster advertentie
Ster advertentie