Programma

EO-podcast over haat-liefdeverhouding tussen geloof en popmuziek

  1. Nieuwschevron right
  2. EO-podcast over haat-liefdeverhouding tussen geloof en popmuziek

In de EO-podcast ‘Rock My Soul’ onderzoekt muzikant en Radio 2-producer Rogier Pelgrim de haat-liefdeverhouding tussen geloof en popmuziek.

Waar zit de spanning? En wanneer gaan ze wél samen? In zeven afleveringen gaat Rogier op onderzoek uit. Hij spreekt met muzikanten, journalisten, muziekliefhebbers; gelovig en niet-gelovig. De gesprekken worden afgewisseld met verhalen uit Rogiers eigen leven.

Mythes en metaforen

In de podcast gaat Rogier langs bij diverse bekende artiesten en muziekliefhebbers. Krijgt hij antwoord op zijn prangende vragen? Aan Heideroosjes-zanger Marco Roelofs biecht Rogier op dat hij ooit zijn cd’s weggooide. Ook vraagt hij waarom de Heideroosjes in sommige nummers zo tegen het geloof aanschopten. Leo Blokhuis deelt een mythe rond blueslegende Robert Johnson en vertelt hoe er jaren geleden werd gekeken naar geloof en popmuziek. Ook Leon Verdonschot, Tim Knol, Pablo van der Poel (DeWolff) en Eefje de Visser zijn in ‘Rock My Soul’ te horen.

Geloof ín popmuziek

“Er komen allerlei onderwerpen voorbij”, vertelt Rogier. “Zo duik ik in één van de afleveringen dieper in het onderwerp ‘omkeermuziek’. Hoe zit dat eigenlijk? Ook vraag ik me af waarom rock & roll in sommige kringen met de duivel wordt geassocieerd en heb ik het over popconcerten die op kerkdiensten lijken. En gaandeweg wordt duidelijk dat geloof een thema is dat veelvuldig terugkomt in popmuziek. Zo laat Michelle David zien dat geloof en popmuziek prima kunnen samengaan.”

Beluister hieronder de eerste aflevering:

Aflevering 1 - In de kliko ermee!

Rock My Soul

In de podcast Rock My Soul onderzoekt Rogier Pelgrim de haat-liefdeverhouding tussen geloof en popmuziek. In christelijke kringen werd Rock & Roll nogal eens met de duivel geassocieerd. Hoe komt dat toch? Tegelijkertijd zijn er eigenlijk best veel hits die over God gaan? Hoe zit dat dan?

Check meer podcasts op nporadio2.nl/podcasts

Foto omslag: EO/Eljee Bergwerff


Ster advertentie
Ster advertentie