Programma

Emmely belt met Nick Mason van Pink Floyd

  1. Nieuwschevron right
  2. Emmely belt met Nick Mason van Pink Floyd

Prangende vragen stellen aan Pink Floyd-drummer Nick Mason? Emmely de Wilt mocht het doen tijdens een interview!

Voordat het gesprek begint laat Nick al gelijk even weten dat hij geen enorme Pink Floyd-kenner is. “Mijn dochter liet mij ondanks een online quiz doen over Pink Floyd en ik had maar 56 procent goed”, vertelt hij lachend. Toch durft hij het aan om de prangende vragen in Bureau de Wilt te beantwoorden. Waar in de wereld had Pink Floyd voor het eerst een concert buiten het Verenigd Koninkrijk? “Amerika. We hadden net een contract getekend met een platenmaatschappij en we gingen naar Amerika en speelde in Winterland Arena”, aldus Mason.

Teleurstellende popgroep

De band was gelijk een groot succes, maar was dit ook het geval buiten het Verenigd Koninkrijk? Waren de zalen vol vanaf het begin? “Ja ik denk het wel”, legt Nick aan Emmely uit. “Ik denk dat we beter publiek hadden in Nederland, België en Frankrijk dan in veel plekken in Engeland. Ik denk dat ze in Engeland dachten dat we een popgroep waren, maar we waren een teleurstellende popgroep voor mensen die een rij aan hits hadden verwacht.” In mei brengt Nick Mason de muziek uit de beginjaren van Pink Floyd naar Nederland tijdens een concert in Eindhoven. Denkt hij vaak terug aan de eerste jaren van de band “Ik ben er heel erg bewust van. Als ik op het podium sta en de muziek speel dan is het zo vergelijkbaar met hoe het voelde om het vijftig jaar geleden te spelen. Het is fantastisch. Als je een enthousiast publiek hebt dan maakt dat het alleen maar beter."

Welk nummer van Pink Floyd speelt Nick het liefst? En hoe was het om samen te werken met Syd Barrett? Luister het hele gesprek hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bureau de Wilt

Je hoort Bureau de Wilt iedere zondag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV


Ster advertentie
Ster advertentie