Programma

Tinder in het echt: singles kunnen elkaar nu vinden door dit speldje

  1. Nieuwschevron right
  2. Tinder in het echt: singles kunnen elkaar nu vinden door dit speldje

Nadine Roestenburg maakt het mogelijk om singles in het wild te herkennen door een speldje. Bij Wout2day vertelt ze alles over Finder en deze nieuwe vorm van daten.

Tinder? Swipe links! Finder is het nieuwe swipen, maar dan offline. Het is geen app, maar een speldje dat je op je kleding kan dragen om aan andere singles te laten zien dat je vrijgezel bent en openstaat voor een date. Nadine Roestenburg verzon het concept samen met haar vriendinnen om daten in het echt makkelijker te maken. “Je speldt dat speldje op, gaat de straat op of de trein of supermarkt in en dan kan je knipogen, flaneren en sjansen”, legt ze uit.

Andere motivaties

Het is harstikke leuk om vrijgezel te zijn volgens Nadine, maar de datingapps brengen veel te veel moeilijkheden met zich mee. "Mensen hebben totaal andere motivaties om daar op te zitten. De een wil seks, de ander wil een relatie, de een wil over zijn ex heenkomen en de ander zit gewoon te swipen om de tijd door te komen. Als je dan eindelijk na uren chatten een date hebt, dan zie je hem in het echt en dan denk je: shit, hoe kom ik hier weg." Nadine heeft zelf nog geen date gescoord, maar komt er inmiddels ook niet meer onderuit. "Ik moet dat ding van de medecompagnons constant op."

Beluister hieronder het volledige gesprek:

Wout2Day

Je hoort Wout2Day iedere maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Pixabay

Ster advertentie
Ster advertentie